Na webovém serveru www.pudnibytyvbrne.cz naleznete půdní byty, půdní vestavby, půdní nádstavby, pudy. Pokud máte zájem o výstavbu, tak zde naleznete veškeré potřebné informace. Také zde naleznete informace o výkupu prázdných půdních prostor. Jedná se o jediný specializovaný portál na půdní byty v Brně. Zde naleznete nabídku jak prodeje, pronájmu, ale i výstavbu. Denně je nabídka aktualizovaná a v průmě ru zde naleznete 34 nabídek. brno,půdní byty,půdní vestavby,půdní nádstavby,půdní prostory,pudy,výstavba půdních bytů, brno, brně, brnu, brnem, brna, půdní, půdnímu, půdního, půdním, půdními, půdních, půdníma, byt, bytů, bytě, byty, bytu, bytům, bytem, bytech, byte, prostor, prostorů, prostory, prostoru, prostorům, prostorem, prostorech, vestavba, vestavbě, vestavby, vestavbou, vestavbu, vestavbo, vestavbám, vestavbami, vestavbách, vestaveb

Aktuality

20.07.2016 - Co dokáže výměna schodiště v mezonetu?

Konečně v něm lze dobře bydlet. Nepříliš zdařilá dispozice půdního bytu znamenala jediné: bylo nutné přikročit k přestavbě. Výsledkem práce architektů je nadčasový interiér, který odpovídá současnému životnímu stylu rodiny, kde se všichni scházejí ke společnému pobytu. Každý má své soukromí.
Menší bytový dům v brněnských Medlánkách nabízí klidné prostředí ve starší vilové zástavbě, ale trpí charakteristickými neduhy developerské výstavby 90. let. Tvarovými prvky na fasádě a šikmou střechou připomíná spíše satelitní vesničky než moderní městský objekt. Také komplikovaná dispozice mezonetového podkrovního bytu, který si koupila rodina se dvěma odrostlými dětmi, měla v původním stavu podobné "kvality". Rušily příčky postavené na koso deformující prostor a znemožňující smysluplné zařízení, stísněná předsíňka bez možnosti odložení kabátů a obuvi, kuchyňská sestava se zbytečnými a špatně využitelnými rohy i nepohodlné zalomení schodiště a nevhodně řešené koupelny v obou podlažích. Přestavbu nefunkční dispozice na příjemný a potřebám rodiny vyhovující byt navrhl architekt Radko Květ, spoluautor Radek Sládeček pak dokončil interiér a dovedl stavbu až do realizace. Jejich klient přistoupil k rekonstrukci opravdu velkoryse, umožnil autorům dobře promyslet a dokončit v interiéru každý detail. Neohraničený prostor Zásadní změnou ve spodním podlaží byla výměna zalomeného schodiště s kosými stupni za nové přímé. Původní kuchyni ve tvaru písmene U se "ukrojil" kus jednoho ramene, aby se uvolnil nástup na schodiště. Kuchyňská sestava se naopak protáhla až do prostoru obývacího pokoje a získala dostatek prostoru pro všechny potřebné kuchyňské spotřebiče, úložné skříňky a velkou pracovní plochu. Namísto hlubokých rohových skříněk zůstaly v zakončení sestavy jen mělké spodní skříňky, které se lépe využijí, a nad nimi police. Na opačné straně, kde už se projevuje nevýhodná šikmá střecha, je horní část kuchyně zakončena policemi, spodní část plynule navazuje na linii mělkých úložných skříněk, které procházejí kolem celého obývacího pokoje a pod okny překrývají radiátory. Schodiště do patra je ukryto za velkou knihovnou, ta je nejvýraznějším prvkem obytného prostoru. Navazuje hned na vstupní část bytu oddělenou dnes pouze skleněnou stěnou. Původní temná předsíň se tak proměnila na prosvětlenou součást pokoje, a také její vybavení materiálově s knihovnou koresponduje. Nábytek v celém obytném prostoru včetně kuchyně je navržený z lakovaných desek MDF a z prvků s dubovou dýhou, velké svislé plochy jsou bílé, aby prostor opticky neuzavíraly a nezmenšovaly, dřevěné plochy se projevují pouze jako horizontální nebo coby rámování bílých ploch. Také všechny stěny včetně šikmých jsou vymalovány bíle, prostor tak získal velkolepý neohraničený rozměr. Jednolitá podlaha z dubové mozaiky mu zase dodává teplo přírodního materiálu, dřevěné části nábytku a jídelní stůl tento dojem ještě podtrhují. Sedací nábytek, a to pohovky, křeslo, taburet a židle, je v kontrastní černé barvě, pozornost se soustřeďuje na to nejdůležitější pro pohodlí rodiny. Sezení určitě připomene slavnou vilu Tugendhat, všechny kousky vycházejí ze setu Barcelona, který navrhl Ludwig Mies van der Rohe už v roce 1929. Soukromá část bytu Nové schodiště odděluje soukromou část bytu, předsíňku se vstupem do ložnice, pracovny a koupelny. Upravená dispozice změnila také původně deformovaný tvar koupelny. Koupelna se výrazně zvětšila, bylo možné doplnit ji pohodlným sprchovým koutem, pod stoupajícím ramenem schodiště také skříní s pračkou a sušičkou. Nad umyvadlem je velký úložný prostor na kosmetické potřeby, skříňku překrývají zrcadlová dvířka, která opticky prostor ještě zvětšují. Koupelna má podlahu a polopříčky oddělující sprchový kout. Toaleta a skříň jsou obloženy tmavými velkoformátovými obklady, ostatní stěny pokrývá drobná skleněná mozaika v přívětivě jarní zelené barvě. Také dispozice horního patra doznala výrazných změn. Původní koupelnu, temnou, nepříjemného nudlového tvaru a se šikmými stěnami, architekti zkrátili a změnili na samostatnou toaletu, zbývající plocha rozšířila šatnu u pokoje syna. Nová koupelna vznikla na místě komory, kde má nejenom přívětivý, téměř čtvercový tvar, ale také denní světlo. Větší plochu a jedno ze dvou střešních oken získala z části pokoje dcery, ten byl původně zakončený ošklivě zkosenou příčkou se vstupními dveřmi. Pokoj je bohatě prosvětlený svislou skleněnou stěnou navazující terasy. Místnost zůstala i dostatečně velká, aby se mohla za dveřmi postavit šatní skříň. Další úložný prostor má dcera k dispozici ještě v nízké půdičce vedle pokoje.











Soubory cookies nám pomáhají poskytovat, chránit a zlepšovat naše služby. Pokud budete náš web používat i nadále, vyjádříte tím svůj souhlas s našimi zásadami týkajícími se souborů cookies. Způsob zpracování cookies můžete změnit v nastaveních internetového prohlížeče.