Na webovém serveru www.pudnibytyvbrne.cz naleznete půdní byty, půdní vestavby, půdní nádstavby, pudy. Pokud máte zájem o výstavbu, tak zde naleznete veškeré potřebné informace. Také zde naleznete informace o výkupu prázdných půdních prostor. Jedná se o jediný specializovaný portál na půdní byty v Brně. Zde naleznete nabídku jak prodeje, pronájmu, ale i výstavbu. Denně je nabídka aktualizovaná a v průmě ru zde naleznete 34 nabídek. brno,půdní byty,půdní vestavby,půdní nádstavby,půdní prostory,pudy,výstavba půdních bytů, brno, brně, brnu, brnem, brna, půdní, půdnímu, půdního, půdním, půdními, půdních, půdníma, byt, bytů, bytě, byty, bytu, bytům, bytem, bytech, byte, prostor, prostorů, prostory, prostoru, prostorům, prostorem, prostorech, vestavba, vestavbě, vestavby, vestavbou, vestavbu, vestavbo, vestavbám, vestavbami, vestavbách, vestaveb

Aktuality

10.07.2013 - Proměna půdy na byt, kde majitelku vítá hned za dveřmi vlastní kůň

Byl to klasický princip domina. Stačilo ukázat jeden problém a objevil se další. Drobná rekonstrukce půdního bytu se tak proměnila na docela velký zásah včetně výměny schodiště.
 

Při koupi půdního bytu v pražském činžovním domě z 30. let minulého století to na velké změny nevypadalo. Teprve až zmizel nábytek a koberce předchozího majitele, ukázaly se různé nedostatky ve své nahotě: například různé typy materiálů na podlahách byly jen natřené jednotnou barvou, dokonce i dlažba v koupelně.
Odstranit barvu bez poškození podlahových krytin nebylo možné, ale ani žádoucí. Nekvalitní pokládka, vlhkost a křivost podlahy si jasně říkaly o výměnu.
Při podrobné prohlídce se také přišlo na zatékající okna (což skryla výmalba kolem oken těsně před prodejem)."Standard původní rekonstrukce byl z dnešního úhlu pohledu nastaven velice nízko," konstatuje architektka Radka Valová ze studia oooox, které dostalo za úkol celý byt nově zařídit. Stav bytu přesvědčil architekty (a ti pak klientku), že se vyplatí jít do razantní rekonstrukce.
I schody rozhodují o dispozici.
Byt má sice poměrně slušnou obytnou plochu 100 m2, jenže mezonetový charakter i stávající umístění schodiště limitují využití prostoru. Původní schodiště bylo příliš příkré až nebezpečné, autorky rekonstrukce je proto odstranily a nahradily pohodlnějším, z ocelových stupňů na mohutné středové schodnici. Nerezové madlo z kulatiny je rozděleno na dvě části a kotveno do schodnice. Pro rodinu s dětmi by zábradlí bylo nutné doplnit například o skleněné dílce.
"Z hlediska dispozice jsme udělali několik zásahů, které výrazně prospěly fungování celého bytu. V ložnici jsme příčkou oddělili samostatnou šatnu. Došlo ke zvětšení koupelny a toalety. Stejně tak na galerii vznikla další samostatná šatna," popisuje základní změny architektka Valová.
Barevnost byla zvolena ve škále začínající bílou přes bělené dřevo podlah, šedou stěrku až po antracitovou na stěnách koupelny a na surové oceli. Většina prostor je ve světlých tónech, dominantním prvkem se stala hmota koupelny a toalety v antracitové barvě.
Dispozice bytu byla připravena majitelce "na míru", aby odpovídala jejímu způsobu života. "Původní kuchyně byla protažena až k velkému francouzskému oknu na terasu, což nám připadalo jako škoda, navíc z hlediska praktičnosti to nebylo moc vhodné řešení. Naopak jsme ke kuchyni přiřadili nerezový barový ostrůvek, který nahrazuje jídelní stůl," vysvětluje Radka Valová.
Z debat s klientkou jasně vyplynulo, že vaření příliš neholduje, proto byla kuchyně vybavena pouze menšími spotřebiči: malou myčkou a kompaktní troubou, přibyla však vinotéka.
Původní umístění sedačky proti oknu v obývací části s ohledem na případné sledování televize bylo zcela nepraktické, proto nechaly architektky vyrobit do šikminy rohovou sedačku na míru a pro umístění televize zvolily vysokou komínovou stěnu. Krb na biolíh představuje spíše dekorativní záležitost, vynášení dříví do vyšších pater majitelka odmítla.
Jak se měnily pokoje.Vzhledem k tomu, že majitelkou bytu je žena, šatna u ložnice se jevila jako ideální řešení. Kvůli omezenému prostoru musí být úzká, zato je využita po celé výšce. Naštěstí ji odvětrává a prosvětluje malé šikmé okénko ve štítové stěně. Ložnice je vybavena velkou pohodlnou postelí na míru. Ve spodní části bylo použito osvětlení, takže i velké lůžko působí odlehčeným až plovoucím dojmem. Pod schodištěm se našel prostor pro čtecí koutek s křeslem, "neviditelnou" knihovnou a policemi, které jsou skryté mezi knihami.
Poměrně velkorysý je s ohledem na celkovou velikost a pojetí vstup do bytu. "Jednu část jsme využili jako vestavěný botník s plochou na sezení a zrcadlem, opačnou pak jako otevřený věšák na kabáty. Prostoru dominuje velká fototapeta hlavy koně. Není to náhodná dekorace, ale vlastní kůň majitelky bytu," popisuje Radka Valová.
Galerie slouží jako odpočinkový prostor s výhledem na Prahu, příležitostný hostinský pokoj nebo domácí pracovna. Našlo se zde i místo pro kotel v nice, aby se uvolnil prostor v koupelně. Pracovní kout stačilo vybavit stolem na zakázku, na něj navazuje malá šatna pro sezonní oblečení.
"Protože galerie slouží také jako hostinský pokoj a přímo dispozičně navazuje na ložnici, vyměnili jsme původní ocelové zábradlí za sklo přes celou výšku, navíc doplněné o závěs, který lze pro udržení soukromí v ložnici zatáhnout," objasňuje architektka Valová.
V koupelně je velký prosklený sprchový kout, který je přes pevné kouřové prosklení otevřený do ložnice. Sprcha byla vybavena mohutnou nerezovou sprchou v "surovém" designu. Do široké niky bylo umístěno umyvadlo na desce. "Umyvadlo Glass Design je naším úlovkem z milánského veletrhu. Jeho stříbrný povrch vypadá jako mačkaný alobal zatavený do odolné pryskyřice. Baterie je černá, aby nedocházelo ke kombinaci příliš mnoha stříbrných povrchů," říká Radka Valová.
Stěnu za umyvadlem i za toaletou pokrývá dekorační stěrka Granite. Koupelnu i toaletu oddělují od vstupní haly vysoké posuvné dveře na nerezové kolejnici. Jsou nalakované metalickou barvou tak, aby nevytvářely kontrastní plochy na stěně, ale naopak s ní splývaly.
Koncept celého interiéru podtrhují a sjednocují i zvolené doplňky se značkou LooooX: od textilu na povlečení, polštářků či přehozu na pohovku, až po kovové stolky z leštěného hliníku jak ve vstupní hale, tak v obývacím pokoji. Také betonové a kovové stojací lampy a nespočet váz a květináčů spolu vzájemně ladí.
Interiér byl navržen pro jednu osobu, ale mohou jej bez problémů využívat i dva lidé.









Soubory cookies nám pomáhají poskytovat, chránit a zlepšovat naše služby. Pokud budete náš web používat i nadále, vyjádříte tím svůj souhlas s našimi zásadami týkajícími se souborů cookies. Způsob zpracování cookies můžete změnit v nastaveních internetového prohlížeče.